Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er tom

Kurv 0


Mærkning & Standarder

Hos Juna tror vi på bæredygtighed, og derfor er det også vigtigt for os, at vores produkter er produceret på en hensigtsmæssig måde - både for dig og for miljøet. At tekstiler er økologiske eller bæredygtige, er på ingen måde ensbetydende med, at man skal gå på kompromis med den øvrige kvalitet. Vi sætter en ære i at producere vores produkter efter de højest mulige miljømæssige og etiske standarder. Som dokumentation herfor kan vi fremvise en række certifikater fra etiske mærkningsordninger, som du kan læse mere om herunder.

 

 

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Hos JUNA arbejder vi med økologisk bomuld. Fra efteråret 2020 kan vi tilbyde GOTS-certificerede økologiske bomuldsprodukter til vores kunder. Vores målsætning er at udfase ikke-certificerede bomuldsprodukter og fremadrettet udelukkende at kunne tilbyde bomuldsprodukter med GOTS-certificering til vores kunder.

Global Organic Textile Standard er en mærkningsordning for tekstil-produkter lavet af økologiske naturfiber. Ved at købe et GOTS-certificeret JUNA produkt sikres en bæredygtig produktion fra råmateriale til færdigt produkt. Der bliver stillet høje krav til økologi, kemikaliebrug, arbejdsforhold og kvalitet, og bliver på den måde taget hensyn til miljø og de mennesker der arbejder med produkterne. Alt sammen for i sidste ende at kunne tilbyde et bæredygtigt kvalitetsprodukt til vores kunder. 

Du kan læse mere om dette på www.global-standard.org

GOTS Logo 500X110px

Certificeringer GOTS 500X500px

Skiller

Certificeringer OEKO TEX 500X500px

 

OEKO-TEX®

OEKO-TEX® mærket er en tekstilmærkning, der skal sikre forbrugerne mod at blive udsat for sundhedsskadelige stoffer, som bl.a. kan give anledning til hudirritation.

Certifikatet opnås ved, at tekstilerne undersøges for indhold af kemikalier. Kravene til opnåelse af OEKO-TEX®-certifikatet er strengere end selve lovgivningen og justeres løbende i samspil med nye forskningsresultater. Tekstiler, der har kontakt med huden, har yderligere skærpede krav.

Det er vigtig for os, at du kan sove trygt, og at du får en lang god nattesøvn uden kemi. 

Ordningen administreres i Danmark af Teknologisk Institut, Tekstil, som du kan læse mere om på www.okotex.dk.

Økotex Logo 500X110px

Skiller

 

Clevercare

Alt Junas sengetøj, håndklæder og viskestykker kan vaskes ved 60°C, dog anbefaler vi at vaske ved 40°C, da det er dokumenteret, at vask ved de lavere grader renser tøjet lige så godt, som ved de høje temperaturer.

Alle vaskeanvisninger er mærket med Clevercare-mærket, som er en mærkning, der arbejder for at begrænse klimabelastningen og for at reducerer forbrugerens omkostninger ved at behandle tekstiler på en smart måde. Dvs., ikke at vaske for ofte, vaske ved lavere temperaturer osv.

Der er mange fordele ved ikke at vaske for ofte og samtidig ved lavere temperaturer. Det er både godt for miljøet, men også rigtig godt for dine tekstiler, da tekstil holder længere, hvis det ikke bliver vasket hele tiden. Hvis du sparer på vandet og på vaskegraderne, vil du også spare på din elregning - alt i alt giver det kun mening at vaske mere bevidst og bæredygtigt.

Clevercare.info er primært en meget simpel hjemmeside, der vejleder dig med gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på dit tøj uden at belaste miljøet for meget. 

De gode råd er bygget op omkring 5 hovedemner:

  1. Vask ikke for ofte
  2. Vask ved lavere temperaturer
  3. Brug tørretumbler til færre ting
  4. Stryg så lidt som muligt
  5. Rens så lidt som muligt

Der er en masse underpunkter med tips og fakta til hvert hovedemne. Dem kan du læse mere om på clevercare.info

Clevercare Logo 500X110px

Certificeringer Clevercare 500X860px

Webshop

- Fri fragt
- Hurtig levering (2-3 hverdage)
- 30 dages gratis retur

Find forhandler

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

Vi bruger cookies X