Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er tom

Kurv 0


Mærkning & Standarder

Hos Juna tror vi på bæredygtighed, og derfor er det også vigtigt for os at vores produkter er produceret på en hensigtsmæssig måde - både for dig og miljøet. At tekstiler er økologiske eller bæredygtige, er på ingen måde ensbetydende med, at man skal gå på kompromis med den øvrige kvalitet. Vi sætter en ære i at producere vores produkter efter de højest mulige miljømæssige og etiske standarder. Som dokumentation herfor, kan vi fremvise en række certifikater fra etiske mærkningsordninger, som du kan læse mere om herunder.

 

OEKO-TEX®

Oeko Tex Kasse Logo 500X200px

OEKO-TEX® mærket er en tekstilmærkning, der skal sikre forbrugerne mod at blive udsat for sundhedsskadelige stoffer, som bl.a. kan give anledning til hudirritation.

Certifikatet opnås ved at tekstilerne undersøges for indhold af kemikalier. Kravene til opnåelse af OEKO-TEX® certifikatet er strengere end selve lovgivningen og justeres løbende i samspil med nye forskningsresultater. Tekstiler der har kontakt med huden har yderligere skærpede krav.

Det er vigtig for os, at du kan sove trygt og får en god lang nattesøvn uden kemi.

Ordningen administreres i Danmark af Teknologisk Institut, Tekstil, som du kan læse mere om på www.okotex.dk.

 

Clevercare

Clevercare Logo 500X200px

Juna tekstilerne er også Clevercare-mærket, som er en mærkning der arbejder for at begrænse klimabelastningen og reducere forbrugerens omkostninger ved at behandle tekstiler på en smart måde. Dvs. ikke at vaske for ofte, vaske ved lavere temperaturer osv. 

Der er mange fordele ved at vaske mindre og ved lavere temperaturer. Udover at det både er godt for miljøet, så er det rigtig godt for dine tekstiler, da det holder længere hvis det ikke bliver vasket hele tiden. Hvis du sparer på vandet og temperaturene, vil du også kunne spare på elregninge - Alt i alt giver det kun mening at vaske mere bevidst og bæredygtigt.

Clevercare er primært en meget simpel hjemmeside, der vejleder dig med gode råd til hvordan du passer bedst muligt på dit tøj, uden at belaste miljøet for meget. 

De gode råd er bygget op omkring 5 hovedemner:

  1. Vask ikke for ofte.
  2. Vask ved lavere temperaturer.
  3. Brug tørretumbler til færre ting.
  4. Stryg så lidt som muligt.
  5. Rens så lidt som muligt.

Der er en masse underpunkter med tips og fakta til hvert hovedemne. Dem kan du læse mere om på clevercare.info

 

 

 

Recycled Bomuld

Hvert år smides der mange tusinde ton tekstiler direkte i skraldespanden. I Danmark bliver det meste brændt og blive omdannet til varme og el via vores kraftværker. Men hvorfor ikke genanvende tekstilerne til nye produkter?

Før i tiden gik overskydende bomuld til spilde, men da efterspørgslen efter genanvendt bomuld er vokset de seneste par år, har man fundet nye metoder til at passe bedre på miljøet. Recycled bomuld er lavet af overskydende bomuldsstoffer/fibre fra produktionen af bomuldstekstiler. Det kunne blandt andet være de stumper der kommer fra spinding, vævning eller rester fra opskæringsprocessen. Når man producere recycled bomuld, bliver overskudsstofferne samlet sammen, renset og spundet igen. Under frembringelsen af ​​genbrugte bomuldsstoffer, sker ingen kemiske processer.

Bomuldsstoffer, som ikke er lavet af genbrugsmaterialer, kan stadig kan genanvendes via donationer. Ved at donere bomuldsstoffer, kan du være med til at sikre, at produkterne stadig vil blive brugt og ikke smides i affald. Ved at donere bomuldstøj og andre stoffer, kan man bidrage til at reducere behovet for at vokse og dyrke ikke-økologisk bomuld, som kræver en stor belastning på miljøet at producere.

Vi hos Juna har et ønske om at lave vores bomulds produkter af recycled bomuld fra overskudsproduktioner. Det er mere miljøvenligt at anvende end nybomuld. 

> Se alle vores produkter der er lavet af recycled bomuld her.

Oeko Tex Billede 500X600px

Webshop

- Fri fragt
- Hurtig levering (2-3 hverdage)
- 30 dages gratis retur

Find forhandler

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

Vi bruger cookies X