Vis min kurv
Kurv
 
0

Din kurv er tom

Kurv 0Historien om Juna

 

BEGYNDELSEN
I 1972 grundlagde Niels Junager en mindre tekstilimport i Odense, som udsprang af hans passion for boligtekstiler. Under navnet Juna importerede han metervarer af god kvalitet, som blev solgt til tekstil-faghandlen rundt omkring i Danmark. Få år senere blev Juna distributør på det danske marked af det finske sengetøjsmærke Finlayson, som producerede sengesæt af høj kvalitet. Med en drøm om at kunne tilbyde egne tekstiler, igangsatte Niels Junager nye samarbejder rundt omkring i Europa. En produktion af sengesæt blev startet i Portugal. Et land som var foreneligt med Junas værdier grundet dets mangeårige og stolte traditioner indenfor boligtekstiler. Juna gik fra at forsyne den danske tekstil-faghandel med metervarer, til nu at støtte dem med færdigvarer bl.a. sengesæt, som blev udviklet specifikt til deres marked og kunder. Dette var starten på Juna som et dansk boligtekstilmærke af høj kvalitet, der ønskede at give de danske kvinder noget særligt, genkendeligt og derved værdifuldt til boligen.

DAMASK
Juna ønskede at fortsætte den positive udvikling og fokuserede derfor på at gøre noget for de danske kvinder, som gik op i traditioner, stil og hjemlige værdier. Damaskduge var vejen frem for Juna. En særlig vævning, som evner at skabe elegante, smukke og tidløse duge fremstillet af garner i høj kvalitet. Metervarerne blev hentet hjem fra Brasilien, og en samarbejdsaftale med en lokal systue i Ørbæk på Fyn blev indgået. Hos Juna udvalgte man nøje disse metervarer og indgik i designprocessen. Al materiale blev fragtet til systuen, hvor dugene blev syet. De færdige duge blev solgt til faghandlen og større boligforretninger i hele landet. Juna havde et ideal om, at værdi blev skabt i et godt forhold til handlen, hvorfor høj service var afgørende. Han oprettede derfor også egen systue hos Juna, så duge og andre tekstiler kunne syes præcis efter kundernes behov og ønsker. Som årene gik, blev det mindre fordelagtigt at benytte den lokale systue. Derfor flyttede Juna hele den samlede produktion til Portugal. Her kunne leverandøren selv skaffe metervarer, klippe, sy samt lave emballage. Systuen i Odense blev fortsat bevaret i nogle år frem, men er ikke længere aktiv den dag i dag.

BEDST I BOLIGEN
Op gennem 00’erne voksede Junas sortiment med håndklæder, puder, plaider og køkkentekstiler. Det hurtigt voksende sortiment og et mere koncentreret fokus på udvalgt produktgrupper betød dog også, at Juna måtte sige farvel til gardinmetervarerne samt samarbejdet med Finlayson. Juna var startet som importør og leverandør af metervarer, men var nu blevet leverandør af færdigproducerede boligtekstiler af høj kvalitet. Virksomheden blev skabt af tætte relationer til leverandører, materialer af høj kvalitet og frem for alt en god service til alle kunder. For mange kunder betød navnet Juna kvalitet, og det gode renommé spredte sig helt på egen vis. Gennem generationer er unge kvinder vokset op med historien om den kvalitet Juna repræsenterer, fortalt af deres mor, bedstemor eller svigermor. Junas historie har talt sit eget tydelige sprog og været en kontinuerlig del af de danske hjem.

TID TIL FORANDRING
Juna har gennemgået en større udvikling gennem de seneste år. En ny strategi blev opsat på baggrund af et stort, uforløst potentiale i Juna som mærke, de stærke værdier i forståelsen af boligtekstiler og stolte traditioner. Missionen er nu at forene de nyeste trends med Junas filosofi om høj kvalitet og øje for detaljen. Derfor har vores design- og udviklingsteam et dedikeret fokus med to årlige kollektioner. Kollektionerne fokuserer på simplicitet og relevans, mens der stadig bliver lagt vægt på de stolte traditioner om høj kvalitet og detaljer. Juna fortæller en historie gennem hvert udtryk, mønster, farve- og materialevalg, som trækker synlige, skandinaviske tråde ud i alle afkroge af designet. Vi er kompromisløse og bestræber os på at give kunderne produkter af den bedste kvalitet indhyllet i et smukt og nutidigt design. Junas fornemmeste opgave er at sikre, at kunderne heller ikke skal gå på kompromis med kvalitet for at få et fedt design - eller omvendt. Junas nuværende og stærke sortiment består af damaskduge, håndklæder af økologisk bomuld, sengesæt af flere kvaliteter, et bredt lagensortiment og meget mere. Besøg webshoppen, og se hele historien i billeder.

Webshop

- Fri fragt
- Hurtig levering (2-3 hverdage)
- 30 dages gratis retur

Find forhandler

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

Vi bruger cookies X